השאלה הנשאלת בדרך כלל, בין אתם בעיצומו של עסק קיים ועובד, ובין אם אתם מתכננים לפתוח עסק, זה האם כדאי לבצע זאת כחברה בע"מ ומהם הדרכים לבצע זאת. ריכזנו עבורכם את כל התשובות לשאלות. כמובן שהכי נכון וקל לפתוח חברה בע"מ באמצעות רואה חשבון. ישנם כמה שלבים בסיסים בתהליך שחשוב שתכירו היטב.
- שלב טיפול מול רשם החברות ופתיחת חשבון לחברה בבנק – בשלב הראשון עליכם לפנות אל עו"ד על מנת שיפעל להקמת החברה ברשם החברות. להליך זה ישנה אגרה וכן עלות של שכר טרחת עורך דין. לאחר שהחברה תקום, תקבלו מעורך הדין את האישורים והמסמכים המתאימים, שאיתם תיגשו לבנק לפתוח חשבון חברה. משרד רואה החשבון יוכל לדאוג לכם לכל ההליך.
- שלב טיפול מול מע"מ – ראשית יש להבין כי הרישום מול מע"מ יתבצע תמיד לפני תחילת פעילות העסק. ישנה חובה לפנות ללשכת מע"מ באזורכם. עליכם לדאוג להצהרה על מחזור עסקאות שצפוי לכם באותה שנה (עד סופה), לציין את תחום עיסוקה של החברה וכן מועד ההתחלה. בסיום תקבלו תעודה ובה יצוין "עוסק מורשה". גם שלב זה, יוכל משרדנו לבצע עבורכם.
- התנהלות מול מס הכנסה – קיימת חובה להודיע לפקיד השומה על תחילת העיסוק ופתיחת העסק, וזאת לא אחרי יום תחילת עיסוקכם. אנו נבצע זאת עבורכם, לאחר שיועברו על ידכם אלינו, המסמכים הנדרשים.
- שלב תיק הניכויים והביטוח הלאומי – במידה וחברתכם מעסיקה או מתכננת להעסיק עובדים, עליכם לפתוח תיקי ניכויים במס הכנסה ובמוסד לביטוח לאומי. לאחר שנפתחו התיקים, תקבלו מהביטוח הלאומי טופס לעדכון פרטים, אותו תמלאו ותעבירו בחזרה לביטוח הלאומי.
- משרד רואה חשבון יוכל לבצע את כל התהליכים הללו עבורכם, ולבצע זאת בדרך הקלה והמהירה ללא כל התעסקות מיותרת מבחינתכם.
במה כרוך מעבר לחברה בע"מ?
באם החלטתם לעבור מעיסוקכם כעצמאים בודדים לחברה בע"מ, עליכם לקחת בחשבון מספר דברים חשובים. יש לבצע הסבה של ההסכמים עם הספקים, לקוחות, ועוד להסכמים עם החברה החדשה. כך יש לבצע העברה מסודרת של העובדים לעובדי החברה. בעת שהנכם עוברים למעמד של שכיר ובעל השליטה בחברה, יש לשנות את מעמדך מול קרנות פנסיה, ביטוחים ועוד. קיים הליך של מכירת רכוש, לדוגמת ציוד משרדי, רכבי העסק, ריהוט באם קיים ועוד. תהליך זה יש לבצע עם רואה חשבון שידריך אתכם כיצד יש להוציא את החשבונית כעצמאי לאותה חברה בע"מ החדשה שפתחתם, וכן תוכלו לנצל את סעיף 20 החשוב בחוק המע"מ.
הטבות נוספות
כחברה בע"מ, תוכלו לנצל במהלך ההליך הטבות נוספות המגיעות לכם. לדוגמא, סעיף 104 לפקודת מס הכנסה, שיאפשר פטור ממס בעת העברת הנכסים, תמורת הקצאת מניות לבעל העסק. על מנת לממש זאת תצטרכו להגיש הודעה למס ההכנסה על העברתם מאדם לחברה. אפשרות נוספת היא ביצוע מכירת נכסים באופן רגיל לחברה, תוך חובה של מס רווח הון, ובמידה שלעצמאי ישנם הפסדי הון, ניתן יהיה לבצע קיזוז כנגד רווחי ההון של המכירה. כעצמאים לשעבר, עליכם לדאוג לסגירת התיקים כעצמאי מול רשויות המס. בתקופה בה תהיה תפיפה בין העיסוק כעצמאי לחברה בע"מ, מומלץ לעשות זאת מהר ככל האפשר.
אנו ממליצים לכם להשאיר למשרדנו את כל הטיפול, על מנת שתוכלו בראש שקט לטפל בעסק שלכם. לנו יש את כל הניסיון והידע הנדרש לטפל בעניינכם בצורה הטובה ביותר, לקבלת כל המגיע לכם.