לרובנו יש הכנסות, רכוש, הון עצמי ועוד אשר מלווים אותנו לאורך כל חיינו. על רובו איננו מחויבים בדיווח באם אנחנו שכירים, אך לעצמאים יש חובת דיווח הנקראת גם הצהרת הון הנעשית אחת לכמה שנים. נישום שלא דיווח על כך, עובר עבירה פלילית. ישנו הליך שנקרא גילוי מרצון והוא הליך וולנטרי אשר במסגרתו ניתן לפנות לרשות המיסים ביוזמתו של הנישום, ולגלות על רווחים, הכנסות והון, שלא דווחו על פי דין, בין אם מדובר במקורות בארץ או בחו"ל, ובהתאם לכך לשלם את המיסוי למדינה כפי שנדרש ממנו על פי חוק, ובכך באם אותו נישום עמד בתנאים, הוא יזכה ליהנות מחסינות מאחריות פלילית על עבירות המס שביצע.
מהו הליך הגילוי מרצון?
הליך גילוי מרצון הוא הליך וולנטרי שבו רשות המסים מאפשרת לנישומים לפנות אליה ולגלות ביוזמתם הכנסות, רווחים והון שלא דווחו כדין, בין אם מקורם בארץ ובין אם מקורם בחו”ל, ובתוך כך לשלם את המסים כנדרש. אדם המבצע הליך גילוי מרצון תוך עמידה בתנאים, ומאושר על-ידי רשות המסים ייהנה מחסינות מאחריות פלילית בגין עבירות המס שביצע. במהלך חודש ספטמבר 2014 התפרסם נוהל חדש של רשות המיסים והוא כלל את התנאים החדשים לגילוי מרצון על מנת לזכות בחסינות מפלילים. מומלץ לפנות לגילוי מרצון, אם ברצונכם להסדיר ענייני כספים שלא דווחו על ידכם הנמצאים גם במדינות אחרות, בין אם מדובר בירושה או שהופקדו שם בגין עניינים עסקיים על ידכם, זאת בטרם מס הכנסה ישים ידו עליכם.
גילוי מרצון בעזרת אנשי מקצוע
מוטב כי תתייעצו עם רואה חשבון או איש מקצוע אחר בתחום רגע לפני שתפנו לרשויות המס, זאת על מנת שתוכלו לבצע את ההליך בצורה טובה ונכונה מבלי שיגרם לכם נזק. איש המקצוע ישב אתכם יקבל מכם עדכון וימליץ לכם כיצד עליכם לבצע את הפניה והדיווח. בסופו של ההליך תוכלו לחזור ולישון בשקט.