שותפות משמעותה קשר חוזי בין שני אנשים או יותר למטרת רווח. בשותפות ישנו קשר וזהות משפטית בין העסק לשותפים פרט לשותפים מוגבלים. כל אחד מהשותפים אחראי ביחד ולחוד לחבות מלאה לכל החובות בשותפות. הרווחים יוצגו בסכום כולל ויהיו בהתאם לחלקו של כל שותף. ישנם שני סוגים של שותפויות, האחד שותפות כללית והשני שותפות מוגבלת.
- שותפות כללית – בשותפות מסוג זה, השותפים יחדיו מנהלים את השותפות ולכולם חובות וזכויות בשותפות ביחד וגם לחוד. בשותפות זו יכולים להתאגד משני אנשים ועד 20. ישנו חריג בנושא מספר השותפים ומשרדי רואי חשבון ועורכי דין יכולים להתאגד עד 50 שותפים.
- שותפות מוגבלת – שותפות מסוג זה היא לפחות עם שותף אחד, שהאחריות שלו אינה מוגבלת ושותף נוסף בעל אחריות מוגבלת. חשוב להבין כי האחריות של השותף המוגבל, היא מצומצמת יותר מלא מוגבל והיא עד לגובה ההשקעה שלו ואינו יכול לקחת חלק ולהתערב בניהול העסקי.
סיווג תיק במע”מ
באם חשבתם כי שותפות מחויבת להיות בסטטוס עוסק מורשה, טעיתם. בתנאים מסוימים שותפות יכולה להיות גם עוסק פטור וזאת בתנאי ששני השותפים מסווגים כעוסק פטור. שותפות לצורך מע"מ לא תוכל להתקיים במידה ואחד השותפים הוא עוסק פטור והשני מורשה. חשוב מאוד להתייעץ עם רואה חשבון בכל מצב כזה. מרבית מהשותפויות מוגדרות כעוסק מורשה. לא מעט עסקים פותחים בשותפות משלל סיבות מגוונות ביניהן חלוקת עבודה, יכולות כלכליות ומקצועיות, שירותיות ועוד.
אחריות מקצועית
בשותפות יש לנהוג לפי החוקים והכללים של רשויות המדינה והמיסים. לכן מומלץ מאוד להיות מלווים על ידי משרד רואה חשבון מנוסה ומומחה. משרדינו ישמח להוות עבורכם החוליה המקשרת לרשויות המס ונשמח לסייע לכם לפתוח את התיקים הנדרשים ונחסוך לכם זמן עבודה יקר. כחלק מהשותפות, יהיה עליכם להגיש דוחות לרשויות המס השונות ביניהם דוח שנתי לשותפות, וזאת בהתאם לתוכנית ההגשה של משרד רואה החשבון שייצג אתכם. ההכנסה בדו"ח זה תתפצל בהתאם לרווחים וליחס שלהם שהוגדר מלכתחילה לכל שותף, זאת בכפוף להסכם השותפות. כמו כן, במסגרת השותפות הנכם מחויבים בניהול פנקסי חשבונות, בהתאם לסוג השותפות שלכם, מחזור עסקאות ופעילות פיננסית, מספר העובדים וכן סוגי השותפים. על הצגת הנתונים לרשויות המיסים להיות מקצועית, משום שיכולות להיות השפעות שונות בנוגע להצגתן בפני רשות המיסים.
בין הנושאים הרבים אותם יש לקחת בחשבון בשותפות ולקבל בגינם יעוץ:
- שותפות בין חברות.
- עריכת הסכם שותפות.
- נושאים הקשורים לניהול ספרי השותפות.
- קיום וחוסר קיום של עסקים נוספים לשותפים ואופן התאגדותם.
- תכנון מס אישי לכל אחד מהשותפים בהתאם למצבו.
- זכויות חתימה בחשבון הבנק של השותפות.
- שותפות בין חברות ליחידים והמשמעויות הנובעות מכך ועוד.
היתרונות של שותפות
- עלויות – לשותפויות עלויות הניהול וההקמה זולות יותר מאשר עלויות של חברה.
- חלוקה מוגדרת מראש – בשותפות כל אחד מהשותפים מקבל את הכספים המגיעים לו לפי מה שנקבע בהסכם השותפות וכן במידה של הפסד, לכל שותף יש את האפשרות לקזז את ההפסדים שלו מול הפעילויות האחרות.
- פירוק – פעולה זו פשוטה יותר מבחינה משפטית מאשר פירוק חברה.
- ניהול – הניהול קל יותר בשותפות מאחר ובאם צד אחד נאלץ להעדר הצד השני יוכל זמנית למלא את תפקידו.
משרדנו ישמח לעמוד לרשותכם, ללוות אתכם, ולספק לכם את כל הידע המקצועי הדרוש בשותפות.